Geen miljoenentransfer naar Manchester United: “Jadon Sancho? Die blijft bij ons”

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Jadon Sancho voetbalt ook komend seizoen voor Borussia Dortmund. De verbintenis van het 20-jarige Engelse talent is volgens gemaakte afspraken onlangs al verlengd tot 2023. Dat bevestigde sportdirecteur Michael Zorc maandag.

Sancho maakte het afgelopen seizoen stevige indruk in Dortmund, met in totaal twintig doelpunten en evenveel assists in 44 wedstrijden. De rechtsbuiten kon rekenen op heel wat belangstelling en naar verluidt had vooral Manchester United een oogje op hem, maar vond het prijskaartje van 120 miljoen euro wat veel in coronatijden.

Maar Zorc liet maandag weten dat er van een transfer nog niet meteen sprake is. Sancho ging maandag met de selectie van Borussia Dortmund mee naar een trainingskamp in Zwitserland.

Borussia Dortmund nam Sancho in 2017 over van Manchester City, dat zo’n 8 miljoen euro kreeg voor de speler die het als tiener had weggeplukt bij Watford. Man United zou nu zijn zinnen zetten op een aantal alternatieven, zoals Kingsley Coman (Bayern) en Douglas Costa (Juventus).

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent