Zomerhit is in zicht voor Regi met ‘Kom wat dichterbij’ maar dat is niet de enige reden om te feesten: zanger Jake Reese wordt papa

Dubbel platina voor Regi, Jake Reese en OT. Hun single ‘Kom wat dichterbij’ lijkt de gedoodverfde winnaar van de Radio 2 Zomerhit dit jaar. Foto: Liefde voor Muziek

Met zijn hit Kom wat dichterbij lijkt Regi Penxten (44) stilaan de gedoodverfde winnaar van de Radio 2 Zomerhit te worden. De single uit Liefde voor muziek staat al 21 weken lang bovenaan de hitlijsten en haalde onlangs dubbel platina. “Maar ik doe er niet onnozel over: er is geduchte concurrentie.”

Halfweg maart, nog voor het zesde seizoen van Liefde voor muziek op antenne ging, wist Regi zich met Kom wat dichterbij al een weg te banen naar de erepodia van ITunes en Spotify. 21 weken later staat het nummer nog steeds bovenaan alle hitlijsten. Intussen werden al 40.000 exemplaren van de single verkocht. Goed voor dubbel platina.

“Toen we met het nummer bezig waren, voelden we al snel: dit gaat mensen raken”, herinnert de dj zich. “Maar dat het zo’n grote klepper zou worden? Dat kun je onmogelijk voorspellen. Zéker omdat het nummer extra betekenis kreeg tijdens deze coronaperiode en bijhorende lockdown. Als we er nog een paar weken kunnen bijdoen op de eerste plaats van de Vlaamse Ultratop, verbreken we het record van 22 weken van Zoutelande.”

Kers op de taart

‘We’, zegt Regi, omdat hij het nummer samen maakte met zangeres Olivia Trappeniers, alias OT, en de Nederlandse zanger Jake Reese. Die laatste heeft trouwens een dubbele reden om te feesten: in februari wordt hij voor de derde keer papa. Met presentatrice en model Kim Kötter heeft hij al twee jongens, Muck en Youp. Beide kinderen werden destijds verwekt via ivf. De huidige zwangerschap gebeurde spontaan. “Onverwacht nieuws, maar wel heel leuk”, laat het koppel weten.

LEES OOK. Zijn vaste rechterhand in ‘Liefde voor muziek’ doet het zonder Regi: eerste single met ‘geheime Vlaamse artiest’ ligt klaar

Ook leuk: stilaan lijkt de Radio 2 Zomerhit-award binnen bereik voor het trio. Regi is dit jaar een van de tien kanshebbers en heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de trofee graag in de wacht zou slepen. “De voorbije zomers zag ik hem elke keer onder mijn neus wegglippen. Die award is een publieksprijs, het kan dus nog alle kanten op. Ik doe daar niet onnozel over: er is geduchte concurrentie. Het wordt dus spannend, maar die award zou écht de kers op de taart zijn.”

Naast Regi maken ook The Starlings en Gene Thomas kans op de Radio 2 Zomerhit met nummers uit Liefde voor muziek. Op zondag 16 augustus weten we wie de prijs mee naar huis mag nemen.

‘Kom wat dichterbij’ - Regi ft. Jake Reese & OT Video: VTM

Door Wout Desmytere en Tom Vets
AANGERADEN