Nog even puffen, maar einde van hittegolf lijkt in zicht

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Dick Demey

Is het einde van de hittegolf in zicht? Volgens het KMI daalt de temperatuur de komende dagen lichtjes, en haalt het kwik donderdag nog maar net de kaap van de 30 graden. Maar tot dan blijft het nog wel even puffen.

Nog even puffen, maar einde van hittegolf lijkt in zicht
De weersverwachtingen voor dinsdag. Foto: KMI

Dinsdag wordt het alvast wel nog opnieuw heel warm met maxima van 30 tot 35 of 36 graden, al is er plaatselijk ook steeds kans op een lokaal warmteonweer. Vanavond en vannacht blijft het opnieuw zeer zacht, met pas naar woensdagochtend toe temperaturen tussen 18 en 23 graden. Het is wisselend bewolkt met nog steeds lokale onweershaarden, vooral ‘s avonds. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen en eventueel ook hagel.

Woensdag is het nog vrij zonnig maar onstabiel, met in de loop van de dag een toenemende kans op lokale onweersbuien. Het wordt opnieuw zeer warm met maxima tussen 28 graden in de Hoge Ardennen en 34 of 35 graden in het centrum of plaatselijk wat meer.

Donderdag neemt de kans op onweersbuien verder toe vanuit het zuidwesten. Deze buien kunnen intens zijn. Het is al wat minder warm met nog maxima van 26 of 27 graden aan zee tot 31 graden in het noordoosten.

bekijk ook

Wat is een hittegolf?

Hoe hou ik mijn huis koel bij een hittegolf?

Door jvh
AANGERADEN