Birgit Van Mol heeft na vijf maanden nog altijd last van besmetting met coronavirus: “Ze zeiden dat het zou overgaan, maar ik twijfel”

Het is intussen vijf maanden geleden dat VTM-nieuwsanker Birgit Van Mol besmet raakte met het coronavirus en intussen is ze weer op televisie te zien, maar helemaal hersteld is ze nog altijd niet. Dat zegt ze in Dag allemaal. “Mijn tong voelt permanent verbrand aan.”

In Dag allemaal geeft Birgit Van Mol een interview over haar man René, die een levensbedreigende auto-immuunziekte heeft, maar ze komt er ook terug op vijf maanden geleden. Toen raakte zij besmet met het coronavirus. “Het was een milde vorm”, zegt ze. “Maar toch ben ik een maand ziek geweest en heb ik er nog altijd last van.”

“Mijn tong voelt permanent verbrand aan en ik proef mijn eten niet meer zoals voorheen”, zegt Van Mol, die al 22 jaar nieuwsanker is bij VTM. “Bij momenten ruik ik ook niets. In het begin zeiden de virologen dat het twee maanden kon duren, ik ben er dus altijd van uitgegaan dat alles weer in orde zou komen. Maar inmiddels zijn we vijf maanden verder en begin ik er toch aan te twijfelen. Maar goed, ik kan ermee leven. Sommige mensen houden er blijvende hart- of longproblemen aan over. Of veel erger, sterven eraan.”