Kanye West ontwerpt bizarre ‘gerimpelde’ sneaker

 ©  ISOPIX

Zijn uitlatingen op sociale media zijn vaak bizar, maar dat geldt evengoed voor de ontwerpen van Kanye West. Op Twitter deelde hij een foto van zijn nieuwste Yeezy-sneaker en die is qua vorm op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

flb

Kanye West overspoelde Twitter de afgelopen dagen met een resem berichten. Het ging om foto’s uit de oude doos, maar evengoed om nieuwe ontwerpen voor Yeezy, de modelijn die hij in 2015 met Adidas in het leven riep. Het meest opvallende beeld was dat van de Yeezy D. Rose, een basketbalschoen in samenwerking met NBA-speler Derrick Rose. “Coming soon”, schreef Kanye in de tweet.

De basketbalschoen ziet er echter allesbehalve uit als een gewoon exemplaar. Door de gerimpelde structuur vinden heel wat sneakerliefhebbers dat het erop lijkt alsof de schoen helemaal is opgebouwd uit een tussenzool. De commentaren op sociale media waren dan ook navenant. Al lijkt dat ondertussen een constante te zijn bij Kanye West. Zijn ontwerpen worden eerst op kritiek en hoongelach onthaald, maar vervolgens zijn de schoenen in een wip uitverkocht.

Om alvast een ideetje te krijgen hoe je de Yeezy D. Rose draagt, deelde de vrouw van de professionele basketbalspeler een foto op Instagram. De schoen is dan wel enkele maten te groot voor haar, zo kun je je toch al een beeld vormen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook