Belgisch familiepark onder vuur voor beelden van zeeleeuw die bootje voorttrekt: “Dit is geen dwang, hij deed dit uit zichzelf”

Sinds zondag 9 augustus circuleert een controversiële video op sociale media. In de video is te zien hoe een koord is gebonden rond de nek van een zeeleeuw, en hoe hij zo een bootje met drie kinderen voorttrekt. De beelden zijn genomen in het familiepark Mont Mosan in Huy, in de provincie Luik. De video is ondertussen al 6.000 keer gedeeld en 300.000 keer bekeken.

Het was de Franse dierenrechtenorganisatie C’est assez! die de video op haar Facebookpagina plaatste. De organisatie, die zich inzet voor het vrijkrijgen van onder andere walvissen in gevangenschap, roept op tot actie tegen zulke praktijken. “Wij wensen dat Mont Mosan praktijken die het dierenwelzijn schaden onmiddellijk stopzet”, zegt het hoofd van de organisatie, Christine Grandjean. “Zeeleeuwen zijn gevoelige wezens en zijn niet geschikt om rond hun nek kinderen voort te trekken!”

Het park heeft ondertussen gereageerd op de heisa: “Diegenen die naar onze zeeleeuwen zijn komen kijken, hebben kunnen vaststellen dat ze zeker geen koord om de nek krijgen. De zeeleeuw in de video die het bootje voorttrekt deed dit uit zichzelf en liet het ook los wanneer hij er genoeg van had”, aldus het park. Volgens hen is er dus in geen enkel geval sprake van dwang. De eigenaar van het park overweegt nu klacht in te dienen tegen de organisatie C’est assez!.

bekijk ook

Zware dierenmishandeling in Thailand: apen moet onder dwang duizend kokosnoten per dag plukken

Zware dierenmishandeling: vrouw opgepakt nadat man kon filmen hoe hond dreigt te stikken en geschopt wordt

Door CJ
AANGERADEN