Miss België blijft langer op haar troon, nieuwe verkiezing uitgesteld: “Eerste keer in geschiedenis dat we die clausule moeten toepassen”

Foto: Joren De Weerdt

Darline Devos, de organisatrice achter Miss België, zegt dat de kans dat er begin januari 2021 een nieuwe verkiezing komt bijzonder klein is. In dat geval zou de Herentalse Celine Van Ouytsel nog een paar maanden langer kunnen ‘regeren’.

“We zijn in volle overhandeling met onder andere de directie van Plopsaland om er de provinciale verkiezingen te organiseren. Die vinden normaal in september plaats: ook dat wordt afwachten”, zegt Devos. “Verder liggen al onze activiteiten voorlopig stil. We weten niet eens of we mogen repeteren. Het is al een wonder dat we nog een jaarboek hebben kunnen uitgeven met alle 200 kandidates. Het lijkt ons dus onwaarschijnlijk dat we in januari al een nieuwe Miss België-verkiezing kunnen houden. Het is in dat geval contractueel bepaald dat de huidige Miss langer mag aanblijven. Celine Van Ouytsel mag dus wellicht een paar maanden extra doen. Het zou de eerste keer zijn in de geschiedenis dat we die clausule moeten toepassen.”

Ook de finalistenreis naar Egypte valt allicht in het water. “We hebben goede contacten met het Baron Resort in Egypte, maar we weten niet wat reisorganisatie TUI zal beslissen. Het is allemaal onzeker nu, maar we houden ons klaar en zijn op alles voorbereid. Het zou nog wel eens kunnen dat we de verkiezing enkel op televisie uitzenden en dus zonder publiek houden. En dat we met de finalisten alle provincies van België afreizen, wat misschien in deze tijden een geweldige promotie voor het toerisme in eigen land kan betekenen.”

bekijk ook

Celine Van Ouytsel nieuwe Miss België, ondanks uitschuiver: “Ook als je valt, kan je winnen”

Miss België krijgt nieuwe wagen

Door pp
AANGERADEN