Pieter Timmers is nog steeds niet van de partij: “Als ik hem zie trainen zou ik dat raspaardje nog altijd graag bij het team krijgen”

Pieter Timmers. © Photo News

Grote afwezige in Hengelo is Pieter Timmers, de man wiens gedroomde afscheid door het olympische uitstel gekelderd werd. De 32-jarige Limburger traint een keer per dag in de Wezenberg en hoopt nog steeds om tijdens de ISL-wedstrijden in oktober een punt te zetten achter zijn loopbaan.

“Er is nooit sprake van geweest om hem mee te nemen naar hier”, verklaart zijn coach Ronald Gaastra. “Pieter heeft trouwens net een paar weken vakantie achter de rug. Het blijft moeilijk om in te schatten wat er met hem zal gebeuren. Hopelijk blijven die ISL-wedstrijden overeind. Als ik hem zie trainen zou ik dat raspaardje nog altijd graag bij het team krijgen. Hij kan nog steeds toptijden zwemmen. We hebben hem dit voorjaar voorgesteld om als lid van het aflossingsteam aan boord te blijven, maar Pieter wilde alleen het allerhoogste.”

De chrono’s van Hengelo kunnen leiden naar zowel het EK 2021 als naar de Olympische Spelen van 2021, maar de Belgische ambities blijven bescheiden, aldus Gaastra. “Iedereen heeft in het voorjaar minstens vier weken stilgelegen. Dat kan je niet uitvlakken.”(mv)

Aangeboden door onze partners