Lady Gaga praat openlijk over psychose: “Het was afschuwelijk”

Bron © de telegraaf

Foto: Photo News

In een interview met het radiostation van Apple Music’s Beats heeft Lady Gaga openlijk gepraat over de mentale moeilijkheden waarmee ze soms mee kampt sinds ze werd verkracht en het feit dat ze daar medicatie voor gebruikt. De zangeres wil hiermee een stigma uit de wereld helpen.

De vandaag 34-jarige Lady Gaga werd als tiener verkracht, wat littekens op haar ziel heeft achtergelaten. “Ik ben mijn brein niet altijd de baas, wat voor problemen zorgt. Om dat te verhelpen, neem ik bepaalde medicatie. Het is ontzettend moeilijk als ik voel dat zo’n bui opkomt, dan verlies ik mezelf gewoon”, zegt ze in het interview.

Ze belandde door haar angsten en trauma’s zelfs ooit met een psychose op de spoeddienst. “Dat was afschuwelijk. Ik snapte niet wat er met me aan de hand was, omdat mijn lichaam levenloos aanvoelde, terwijl ik maar bleef schreeuwen. De artsen hebben me toen medicatie gegeven om weer rustig te worden en mijn lijf te kalmeren.”

Dagelijkse medicatie in combinatie met therapie bleek uiteindelijk voor de popster de juiste combinatie om weer de controle over haar eigen lijf te krijgen. “Er is niks mis met het nemen van medicijnen, hoewel veel mensen er een stigma op plakken alsof je gek bent. Ik wil dat brandmerk uit de wereld helpen, omdat het patiënten juist helpt in hun herstel.”

Door flb
AANGERADEN