‘The Rock’ is best betaalde acteur ter wereld en daar zit Netflix voor iets tussen

Bron © Forbes

Dwayne ‘The Rock’ Johnson Foto: Joel C Ryan/Invision/AP

Dwayne ‘The Rock’ Johnson is voor het tweede jaar op rij de best betaalde acteur ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

De voormalige worstelaar verdiende tussen 1 juni 2019 en 1 juni 2020 naar verluidt 74,5 miljoen euro, waarvan maar liefst 20 miljoen euro voor de Netflix-thriller ‘Red Notice’. Ook zijn kledinglijn ‘Project Rock’ leverde de Amerikaan een aardige duit op.

Ryan Reynolds is de op één na best betaalde acteur, met 60,8 miljoen euro inkomsten. Hij verdiende 34 miljoen euro aan de twee Netflix-vehikels ‘Red Notice’ en ‘Six Underground’. Mark Wahlberg (43,3 miljoen euro) vervolledigt het podium, gevolgd door Ben Affleck en Vin Diesel.

De Indiër Akshay Kumar was de enige Bollywood-ster in de top tien: hij werd zesde met 41,3 miljoen euro inkomsten, vooral uit reclame-inkomsten. Daarna volgden nog Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler, en Jackie Chan. Samen verdienden de tien 464,5 miljoen euro, waarvan meer dan een kwart door Netflix werd betaald.

De best betaalde vrouwelijke acteurs worden later bekendgemaakt op een aparte lijst. Het zou verbazen als de best betaalde vrouw meer verdient dan de best betaald man: vorig jaar was Scarlett Johansson de best betaalde actrice met 47,7 miljoen euro, minder dan de zevende best betaalde mannelijke acteur.

Door jvh
AANGERADEN