Trein ontspoord in Schotse Aberdeenshire: drie doden

Bron © BBC, Bloomberg

In Aberdeenshire, in het noordoosten van Schotland, is woensdagochtend een passagierstrein ontspoord. Daarbij kwamen de treinbestuurder en twee passagiers om het leven.

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur woensdagochtend. Een trein, bestaande uit een locomotief en vier rijtuigen voor personen, met twaalf personen aan boord ontspoorde door een verschoven berm in een regio waar het al enkele dagen hevig aan het regenen is en waar zich overstromingen voordoen.

“Het incident vond plaats op de spoorlijn tussen Dundee-Aberdeen, ter hoogte van de kuststad Stonehaven”, zegt de woordvoerder van de plaatselijke politie. “Ongeveer 30 hulpverleningsvoertuigen - inclusief luchtambulanceondersteuning - zijn ter plaatse in het Schotse Stonehaven en er komen er nog meer aan”, zo meldden lokale media.

Trein ontspoord in Schotse Aberdeenshire: drie doden
Foto: EPA-EFE

De treinbestuurder en twee passagiers zouden op slag dood geweest zijn. Zes anderen raakten gewond, aldus de Britse transportpolitie. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht, maar zouden niet ernstig gewond zijn.

Volgens de Britse krant Daily Mail is de motor van de trein kort na het incident in brand gevlogen. Rookwolken op de plek van het ongeval zijn van grote afstand te zien. Volgens de Schotse politie en de operatoren van het treinnetwerk is het echter te vroeg om conclusies te trekken vooraleer het onderzoek afgerond is.

“Mijn gedachten zijn bij de getroffenen”, reageerde de Schotse premier Nicola Sturgeon in het parlement. Ook premier Boris Johnson van Groot-Brittannië heeft al gereageerd. “Ik ben bedroefd te horen van het zeer ernstige incident in Aberdeenshire en mijn gedachten zijn bij alle getroffenen. Mijn dank aan de hulpdiensten ter plaatse”, zei Johnson.

bekijk ook

Trein in Arizona ontspoort en vat vlam, spoorbrug stort in

Hogesnelheidstrein gebotst in Portugal: twee doden en minstens 50 gewonden

Trein ontspoord in Schotse Aberdeenshire: drie doden
Foto: AP
Door lla, gjs
AANGERADEN