Vlaamse Netflix heeft eindelijk een naam: Streamz

Streamz wordt de naam van de langverwachte Vlaamse Netflix. Wanneer die online gaat, blijft nog even een raadsel. Foto: DPG Media

Beetje bij beetje krijgt de ‘Vlaamse Netflix’ vorm. Een startdatum is er nog niet, maar wel een naam: Streamz. Op het nieuwe online platform, een samenwerking van DPG Media en Telenet, zullen onder andere alle programma’s van VTM, Vier en productiehuis Woestijnvis te zien zijn.

Aan televisie zal er geen gebrek zijn dit najaar. Drie dagen geleden werd de komst van drie nieuwe VTM-zenders aangekondigd. En woensdag maakte DPG Media, het moederhuis van VTM, alweer de naam van hun nieuwste boorling gekend. De voorbije maanden ging die door het leven als ‘de Vlaamse Netflix’, een initiatief van DPG Media en Telenet.

Vlaamse Netflix heeft eindelijk een naam: Streamz
Peter Vindevogel wordt de CEO van Streamz. Foto: BELGA_HANDOUT

De streamingdienst werd al begin dit jaar aangekondigd, maar beide bedrijven waren spaarzaam met details. De plannen moesten immers nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Dat is nu gebeurd en dus kan er een nieuw tipje van de sluier worden opgelicht. ‘Streamz’ wordt de naam van het platform. Vanaf 21 september wordt ook een gelijknamig bedrijf opgericht. Peter Vindevogel, lange tijd hoofd van de entertainment- en streamingservices bij Telenet, wordt CEO.

Lokaal antwoord

Streamz moet een lokaal antwoord bieden op het overaanbod van buitenlandse streamingdiensten. Want dat daar nood aan is, daar zijn de initiatiefnemers van overtuigd.

“We gaan uit van twee tot drie betalende abonnementen per gezin”, zei Dirk Lodewyckx, algemeen directeur tv, radio & streaming bij DPG Media. “En het zou onverantwoord zijn mocht een daarvan niét Vlaams zijn.” Alle programma’s van DPG Media (VTM en nog heel even Q2, Vitaya & CAZ), SBS (Vier, Vijf, Zes), productiehuis Woestijnvis en Telenet Play zullen op Streamz te zien zijn. Voor verdere informatie is het opnieuw tasten in het duister. Wanneer het platform precies online gaat, wil niemand al lossen. Wel zou dat nog dit jaar moeten gebeuren. Wie interesse heeft, kan zich nu zelfs al pre-registreren via join.streamz.be.

Door Wout Desmytere
AANGERADEN