Eindelijk! Eleven Sports bevestigt akkoord met Telenet over uitzenden van Jupiler Pro League

Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Telenet-klanten hoeven dan toch niet van provider te veranderen om het nieuwe voetbalseizoen te volgen. Het Mechelse telecombedrijf heeft een akkoord gevonden met Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van de Jupiler Pro League, over het live voetbal. Dat meldden beide partijen vrijdagavond via de officiële kanalen. De samenvattingen zijn net als de vorige jaren weer te zien op Vier, een zender van Telenet-dochter SBS.

De eerste speeldag was vorig weekend alleen maar te zien op Proximus, Orange, Voo, TV Vlaanderen en de app van Eleven. Dat leidde tot heel wat teleurgestelde reacties bij Telenet en bij Eleven. Ook dat de samenvattingen niet op een Vlaamse openbare zender te volgen waren, lokte verontwaardiging uit.

Deze week werd er verder onderhandeld tussen Telenet en Eleven over het live voetbal en tussen SBS en Eleven over de samenvattingen en nu werd een akkoord gevonden. Vanaf dit weekend zullen niet alleen de wedstrijden van 1A, ook die van 1B en het vrouwenvoetbal op Telenet te zien zijn. Dat gebeurt niet langer met de eigen omkadering van Play Sports maar op een speciaal daartoe ingericht kanaal, het Pro League Eleven-kanaal. Als er meerdere wedstrijden tegelijk worden uitgezonden, is ook een tweede en een derde kanaal actief. Deze zijn te vinden op de plaats van de huidige Play Sports 6, 7 en 8 kanalen. De wedstrijd van vrijdagavond tussen Moeskroen en Mechelen is meteen te zien op Telenet.

Telenet: “Veel klanten teleurgesteld”

Jeroen Bronselaer, verantwoordelijk voor residentiële marketing bij Telenet, reageerde in een persbericht op het goede nieuws: “We beseffen dat we veel klanten teleurgesteld hebben toen we vorig weekend geen voetbal konden aanbieden. We hebben er de afgelopen dagen dan ook alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat we tot een overeenkomst kwamen. We zijn dan ook erg blij dat we kunnen aankondigen dat vanaf vandaag, alle klanten weer in hun vertrouwde omgeving terecht kunnen voor het Belgisch voetbal.”

Guillaume Collard, Managing Director Eleven Sports België en Luxemburg en Head of Acquisitions Eleven Sports Group, is eveneens tevreden: “Het Belgische voetbal toegankelijk maken voor zoveel mogelijk fans, is vanaf dag één onze betrachting geweest. In die context was het partnership met Telenet heel belangrijk. We zijn dan ook bijzonder blij dat we vandaag de overeenkomst kunnen aankondigen.”

Eindelijk! Eleven Sports bevestigt akkoord met Telenet over uitzenden van Jupiler Pro League
Foto: rr
Door bla
AANGERADEN