Tumult op strand Oostende, politie massaal ter plaatse

Bron © Eigen berichtgeving
Oostende -

Op het strand van Oostende zijn woensdagavond verschillende onregelmatigheden ontstaan. De politie kwam massaal ter plaatse. Getuigen spraken over een ‘gespannen sfeer’ en een constant kat-en-muis-spel tussen politie en amokmakers. Er waren ook meldingen van incidenten in de binnenstad en in Mariakerke.

Het eerste incident ontstond rond 18uur op het Klein Strand, ter hoogte van het Zeeheldenplein. Twee families kregen om een nog onbekende reden ruzie. Omdat de discussie dreigde te escaleren kwam de politie massaal ter plaatse. “Onze strandpatrouilles, een interventieploeg en de dispatcher via camerabeelden kregen het incident snel in de gaten en konden onmiddellijk ter plaatse gaan, even later ondersteund door de nodige versterking”, duidt korpschef Philip Caestecker. Maar liefst dertien politievoertuigen zakten af naar de Westelijke strekdam.

“De politie kon gepast tussenkomen en de zaak laten de-escaleren, onder meer door het verwijderen van een van de onruststokers. De ruzie werd snel in de kiem gesmoord”, zegt Caestecker. Het incident trok echter de aandacht van de massa, waardoor in een mum van tijd heel wat kijklustigen naar de plaats van de feiten kwamen. “Noem het maar een vorm van ramptoerisme”, zucht Caestecker. “Uiteraard veroorzaakte dit een té grote samenscholing en ook dit dienden onze politiepatrouilles aan te pakken”.

De politie verzamelde aan de Rock Strangers, om eventuele amokmakers van daaruit te begeleiden naar het station. Volgens getuigen werden op dat moment enkele redders aan de waterlijn lastig gevallen door een groep jongeren. Ook hier moest de politie tussenkomen om de gemoederen te bedaren. Volgens de politie is de rust intussen teruggekeerd. Getuigen spreken wel nog over een ‘gespannen sfeer’. “Het onderzoek loopt naar hoe de ruzie precies is ontstaan. Eén ruziemaker werd dus intussen verwijderd, een aantal mensen werden geïdentificeerd”, aldus korpschef Caestecker. “De politiepatrouilles blijven intussen ter plaatse tot verzekerd kan worden dan de rust gehandhaafd blijft”.

Tumult op strand Oostende, politie massaal ter plaatse
Foto: DJI
Tumult op strand Oostende, politie massaal ter plaatse
Foto: DJI
Tumult op strand Oostende, politie massaal ter plaatse
Foto: RR
Door DJI
AANGERADEN