Nieuw boek onthult briefwisseling tussen Trump en Kim: “Relatie als in een fantasyfilm”

Bron © BELGA

Donald Trump en Kim Jong-un Foto: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wisselen geregeld brieven uit. Het boek ‘Rage’ van journalist Bob Woodward, dat in september verschijnt, publiceert 25 van deze brieven.

In een van de brieven zou Kim zijn relatie met Trump beschrijven “alsof het uit een fantasyfilm komt”. Trump zei eerder dat de twee verliefd op elkaar zijn geworden door hun brieven aan elkaar.

De VS en Noord-Korea leken aan het begin van Trumps presidentschap diplomatiek nader tot elkaar te komen. Dat resulteerde in twee ontmoetingen, in Singapore en Hanoi. De top in Hanoi in februari 2019 verliep niet goed, waarna de officiële contacten tussen de landen weer stilvielen. Kim en Trump zouden elkaar nog wel persoonlijke brieven schrijven.

Het boek van Woodward ligt op 15 september in de schappen in de VS. Woodward schreef in 2018 het boek ‘Fear’ over Trumps Witte Huis. De president deed het af als “leugens”. Voor het nieuwe boek liet Trump zich wel interviewen door de journalist.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent