Kinderen leren spelenderwijs Nederlands in ontmoetingshuis De Mozaïek

Enkele kinderen op stap tijdens de taalweek in de zomer van 2019. Foto: Jan Boey

Willebroek -

Op maandag 17 augustus beginnen de Taalweken in Willebroek. Gedurende twee weken is er in ontmoetingshuis De Mozaïek telkens plaats voor twintig kinderen met een andere taalachtergrond. Tijdens speelse taallessen kunnen zij daar hun Nederlands oefenen.

Het ontmoetingshuis De Mozaïek in de Appeldonkstraat wordt de twee laatste weken van augustus de verzamelplek voor kinderen uit verschillende Willebroekse kleuter- en basisscholen. De lessen Nederlands worden georganiseerd door de gemeentelijke dienst Onderwijs, in samenwerking met ZOWI en BKO ’t Appelboompje, waar de kinderen het hele jaar terechtkunnen.

“Tijdens de lessen in deze taalweek, ligt de focus op woordenschat, grammatica en het durven praten. Ook schoolse vaardigheden worden herhaald, zoals het werken in groep, omgaan met instructies en samenwerken. Onder leiding van enkele logopedistes, pedagogen en animatoren wordt er twee weken lang rond het thema ‘beroepen’ gewerkt, via verschillende interactieve lessen en activiteiten”, legt schepen van Onderwijs Murat Öner (CD&V) uit.

Omwille van de coronamaatregelen worden dit keer geen mama’s en papa’s toegelaten. De ouders worden wel op de hoogte gebracht van de vooruitgang van hun kinderen.

Door jb
AANGERADEN