Opgestaan uit de dood? Verbazing wanneer ex-presidentskandidaat die overleed aan coronavirus na Trump-rally, plots weer begint te tweeten

Foto: REUTERS

De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate Kamala Harris werden het slachtoffer van gemene tweets afkomstig van het Twitter-account van de voormalige republikeinse presidentskandidaat Herman Cain. Op zich geen vreemde situatie, want dat gebeurt wel vaker tijdens presidentiële campagnes in Amerika. Alleen is de man eerder dit jaar overleden nadat hij positief had getest op Covid-19.

Cain stierf op 74-jarige leeftijd door complicaties nadat hij positief had getest op corona. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen met ademhalingsproblemen. Zijn Twitter-account was nog steeds actief na zijn dood op 30 juli, er werden eerbetonen gepost en berichten over de begrafenis. Maar deze woensdag verscheen een nieuwe Tweet: “Voor het geval je dacht dat Biden’s kandidatuur iets anders ging zijn dan helemaal gek: team Trump heeft een nieuwe video gedeeld.” Dat bericht werd gevolgd door de hashtags #JoeBiden en#KamalaHarris. Er stond ook een link naar de pagina hermaincain.com met de titel: “Nieuwe Trump-advertentie bekritiseert Biden/ Harris over Joe’s eindeloze reeks raciale blunders.” Op de pagina wordt er ook verwezen naar een eerder conflict tussen Biden en Harris. Heel wat Twitter-gebruikers stelden zich vragen over het bericht dat bijna een maand na Cain’s overlijden werd gepost. Sommigen hebben het profiel intussen gesignaleerd.

LEES OOK. PORTRET. Wie is Kamala Harris, de vrouw die uitgroeide van harde critica tot gedroomde running mate, en in overvloed heeft wat Joe Biden mist?

Door lto
AANGERADEN
Meest recent