Terwijl iedereen moet buigen voor Remco Evenepoel, maakt Jumbo-Visma een reuzensprong in de zegestand

Foto: Photo News

Jumbo-Visma is dé ploeg van de herstart van het wielerseizoen. De ‘killer wasps’, zoals Richie Porte (Trek-Segafredo) ze noemde, zitten sinds begin augustus al aan negen zeges. Daarmee heeft de Nederlandse ploeg een reuzensprong gemaakt in de zegestand.

LEES OOK. Gele Wout van Aert verricht geweldig knechtenwerk in de Dauphiné, Roglic deelt nog maar eens een tik uit aan Bernal

Jumbo-Visma had voordat het coronavirus maandenlang roet in het eten gooide, drie overwinningen gepakt met dank aan sprinter Dylan Groenewegen. Daarmee stond de Nederlandse formatie van Wout van Aert en Laurens De Plus niet bij de eerste tien onder de WorldTour-ploegen.

Dankzij drie overwinningen van Wout Van Aert, vijf van Primoz Roglic en eentje van George Bennett zitten ze bij Jumbo-Visma intussen aan twaalf overwinningen dit seizoen. Goed voor een derde plaats in de zegestand, achter Team UAE-Emirates (13) en Deceuninck - Quick-Step (23). De ploeg van Patrick Lefevere leidt al jaren de dans op zegevlak, maar pakte dit seizoen ook al de meeste podiumplaatsen. Namelijk 23, al doet Bora-Hansgrohe hier wel even goed. Momenteel is er nog altijd één WorldTour-ploeg zegeloos: het CCC van Greg Van Avermaet.

De top tien:

1. Deceuninck - Quick-Step - 23

2. Team UAE-Emirates - 13

3. Jumbo-Visma - 12

4. Bora-Hansgrohe - 11

5. Michelton-Scott 11

6. EF Pro Cycling - 9

7. Astana - 8

8. Bahrain-McLaren - 7

9. Team Sunweb - 7

10. Trek-Segafredo - 7

Terwijl iedereen moet buigen voor Remco Evenepoel, maakt Jumbo-Visma een reuzensprong in de zegestand
Foto: Photo News

LEES OOK. Topfavoriet Remco Evenepoel rijdt in Lombardije zijn eerste monument: “Ik heb nog nooit een wedstrijd zo goed voorbereid”

Bij de renners staat er, niet erg verrassend, een Belg aan de leiding dit seizoen. Remco Evenepoel schreef namelijk al negen overwinningen op zijn naam, plus twee derde plaatsen. En niemand komt echt in de buurt van het supertalent van Deceuninck - Quick-Step.

1. Remco Evenepoel - 9

2. Tadej Pogacar - 5

3. Nairo Quintana - 5

4. Primoz Roglic - 5

5. Pascal Ackermann - 4

6. Fabio Jakobsen - 4

Bij de nationaliteiten die het dit seizoen uitstekend doen, staan de Belgen op een derde plaats.

1. Colombia - 29

2. Australië - 24 (40 podiumplaatsen)

3. België - 24 (31 podiumplaatsen)

4. Frankrijk - 20

5. Italië - 18

6. Duitsland - 16

7. Nederland - 13

8. Polen - 12

9. Slovenië - 10

10. Nieuw-Zeeland - 7

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN