Gentse band Kosmo Sound lost eerste single van nieuwe album

De cover van de nieuwe single ‘Aunt Sister Lydia’ Foto: Kosmo Sound

Gent -

Bij deze broeierige hondsdagen hoort een gepaste soundtrack. De Gentse dubformatie Kosmo Sound kon geen beter moment kiezen om de vooruitgeschoven single ‘Aunt Sister Lydia' op de zwetende massa te lossen.

‘Aunt Sister Lydia' is uit de kluiten gewassen single met een zes minuten durende zomerse dialoog tussen de sax van Ambroos De Schepper en de gitaar van Edmund Lauret. Terwijl de band kamerbrede dub vibes in de song pompt, vragen we ons toch af wie die Lydia is uit de titel is.

Drummer Marius Couvreur legt uit: “Het nummer kwam tot stand toen ik thuis op mijn piano speelde. Als het eenmaal een volledig nummer werd, moest het een titel krijgen. Je kan je voorstellen dat dit bij instrumentale muziek altijd wat moeilijker is. De piano waaraan ik het nummer schreef kreeg ik van Tante Zus Julia toen ze naar het rusthuis ging. Zij was lang een zeer goede organiste in de protestantse kerk en ze had een radioshow voor kinderen. Zonder die piano had het nummer nooit bestaan dus vandaar de titel. Een soort van dankbetuiging maar ook gewoon appreciatie voor mijn lieve groottante.”

Kosmo Sound bestaat sinds 2016 en brengt pas in november dit jaar voor het eerst een full album uit. Ze nemen hun tijd, durven we denken, ware het niet dat je een volledig festivalaffiche kunt vullen met de andere bands van de groepsleden. Een greep: Compro Oro, Gentrifuge, Madame Blavatsky, RVB quartet, Nordmann, The Milk Factory, FUR, Okkupeerder, FUR, Vliegtuig, Oogie ft. Becca Stevens, Pura Vida, Lee ‘Scratch’ Perry, The CongosGaspar, Mòs Ensemble en Boogie Belgique.

Besluister de single hier

AANGERADEN