Duitse band Scorpions voegt stukje Berlijnse Muur toe aan luxebox ‘Wind of change’

 ©  Geert Van de Velde

Bron: BELGA

Hét liedje dat het einde van de Koude Oorlog verzinnebeeldt, ‘Wind of change’, bestaat straks dertig jaar en dat viert de Duitse band Scorpions met een opmerkelijke luxebox, zo staat op hun website te lezen.

‘Wind of change’ kwam in 1991 uit en was twee jaar daarvoor geschreven, geïnspireerd door het Peace Festival in Moskou in 1989. De power ballad werd een monsterhit, en het muzikale icoon van het einde van de Koude Oorlog en de val van de Berlijnse Muur.

De Scorpions willen dit alles herdenken door op 3 oktober een luxebox uit te brengen met het uitzicht van een steen. Muzikaal bevat die een cd en een LP met onder andere vijf versies van het liedje: de originele versie, een versie van de Berlin Philarmonic, een Russische en Spaanse versie, en een demo van zanger Klaus Meine.

De box ‘Wind of change: the iconic song’ bevat tevens een boekje van 84 bladzijden met onder meer nooit tevoren gepubliceerde foto’s en de handgeschreven tekst van het liedje. Lokmiddel is een brokstukje van de Muur, met daarop de rode ster van ‘Wind of change’.

Er is echter een “maar”. De box is beperkt tot 2020 exemplaren, die met de hand genummerd zijn, en is te bestellen. In november belandt hij in gewijzigde vorm in de platenwinkel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook