Wereldkampioen Mads Pedersen laat dan toch verstek gaan voor Dwars door het Hageland

Bron © BELGA

Een val in de Ronde van Polen nekt Mads Pedersen Foto: Photo News

Trek-Segafredo zakt zonder wereldkampioen Mads Pedersen af naar Dwars door het Hageland, de koers die zaterdag op de agenda staat. De wereldkampioen had nochtans zelf gevaagd om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd maar een val in de Ronde van Polen zorgt ervoor dat Pedersen wat langer moet herstellen dan voorzien.

“Mads Pedersen is ten val gekomen in de Ronde van Polen. En het herstel verloopt iets minder snel dan we aanvankelijk hadden voorzien. Het klopt dat Mads graag deze Dwars door het Hageland had gereden maar we willen geen risico nemen en daarom krijgt hij extra rust voorgeschreven. Zijn eerstkomende koers zal het nationale kampioenschap van Denemarken worden”, meldt teamdirecteur Steven de Jongh.

Bij Trek-Segrafredo krijgen de renners een vrijbuitersrol. “Alex Kirsch, Ryan Mullen, Matteo Moschetti en Alexander Kamp mogen van mij hun kans gaan. Een opportuniteit die ze deze keer wel krijgen. Dit in tegenstelling tot andere koersen waar ze in functie van anderen moeten rijden. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat ze elkaar voor de voeten rijden. Ze kunnen zich op deze manier bewijzen. Het parcours van deze Dwars door het Hageland is ook selectief genoeg om zich te profileren. De factor pech speelt natuurlijk ook mee. Zeker op de talrijke gravelwegen waar de ene wat meer specialist in is dan de andere. Op die zones hebben wij ook volk staan met reservewielen. Maar mechanisch defect kan er altijd voor zorgen dat je koers over is zonder dat je dat zelf wilt”, besluit sportdirecteur Luc Meersman.

AANGERADEN
Meest recent