Gemarineerde kalkoenbrochettes uit de rekken gehaald

Bron © BELGA

Norenca roept in samenspraak met het FAVV gemarineerde kalkoenbrochettes terug. Bij controles werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in het product

Het gaat om gemarineerde kalkoenbrochettes verkocht tussen 08/08/2020 en 14/08/2020 bij Spar Colruyt Group en andere algemene voedingswinkels. De brochettes zijn verpakt per 3 stuks en 16 stuks, hebben als uiterste consumptiedatum 14/08/2020 en lotnummer 02032220.

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 uur na de besmetting. De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

Klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald.

AANGERADEN