Ook zware val in afdaling in Dauphiné, Wout van Aert en Tom Dumoulin furieus: “Volslagen belachelijk”

 ©  Photo News

Jumbo-Visma verloor in de vierde etappe van de Dauphiné (schaduw)kopman Steven Kruijswijk. Hij crashte zwaar in de afdaling van de eerste col van de dag, de Col de L’Epine. Ook Emanuel Buchmann, vorig jaar nog vierde in de Tour de France, ging daar tegen de grond.

Jan-Pieter De Vlieger

LEES OOK. Drama voor Remco Evenepoel in Ronde van Lombardije: topfavoriet komt zwaar ten val in afdaling (maar is bij bewustzijn)

Volgens Wout van Aert had dat alles te maken met de staat van het wegdek in de bewuste afdaling. “Schandalig”, noemt hij het. “We koersen hier op het hoogste niveau en dan worden we over zo’n geitenpad gestuurd: een weg vol gaten, met overal gravel. Terwijl dit de beste organisatie van het jaar zou moeten zijn.”

“We wisten vooraf dat het een gevaarlijke afdaling was, daarom zaten we vooraan en reden we bewust super voorzichtig. Maar Steevie is gewoon weggeschoven op het gravel. De organisatie stuurt ons er niet alleen over, ze spelen het niet eens klaar om die weg een beetje schoon te houden. Dit maakt me echt kwaad.”

Ook ploegmaat Tom Dumoulin kwam helemaal ontdaan de mixed zone binnen. “Volslagen belachelijk. Ik ben super kwaad. De eerste vijftien kilometer van die afdaling, overal grind en gaten, en dat aan vijftien procent naar beneden. Het sloeg gewoon nergens op. Dat dit kan in het moderne wielrennen is gewoon een schande.”

LEES OOK.Lennard Kämna klimt naar de zege in voorlaatste etappe in Dauphiné, leider Roglic komt ten val (maar zonder erg)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt