Mathieu van der Poel “verrast zichzelf”, Ben Hermans tevreden met negende plaats: “Elk stukje van de puzzel viel in elkaar voor me”

 ©  Photo News

Met een negende plaats was Ben Hermans (Israël Start-Up Nation) zaterdag na de valpartij van Remco Evenepoel de beste Belg in de uitslag van de Ronde van Lombardije. Daar toonde hij zich erg tevreden mee.

Bron: BELGA

LEES OOK. Toeschouwer filmde toevallig val van Remco Evenepoel (en hoe Nibali hem op een achterstand zette)

Hermans moest afhaken bij een selecte groep op de bijzonder steile flanken van de Muro di Sormano, maar slaagde er buiten beeld van de tv-camera’s toch in om in aankomstplaats Como zes minuten na winnaar Fuglsang de negende plaats te pakken. “Ik was hier al een paar keer dichtbij de top tien en ben blij dat ik er nu ook echt in sta”, blikte de 34-jarige Limburger terug op zijn achtste deelname in Lombardije.

“Elk stukje van de puzzel viel in elkaar voor me. Het was een heel zware koers, waarin het nooit stilviel, want de vroege vlucht was sterk. De ploegen reden volle bak de beklimmingen omhoog. Het voelde als een finale van meer dan zeventig kilometer. Maar dankzij het werk van de ploegmaats kon ik veel energie sparen.”

Van der Poel verrast zichzelf met tiende plaats

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) sloot zaterdag zijn Italiaanse vijfluik af met een tiende plaats in de Ronde van Lombardije. Daarmee heeft hij naar eigen zeggen zichzelf verrast.

“Zoals voorspeld werd het vandaag een enorm lastige wedstrijd”, aldus Van der Poel. “Ik heb mezelf verrast. Het tempo in de wedstrijd lag ontzettend hoog, maar ik bleef bij de laatste tien in het spoor van de echte klimmers. Dat had ik niet verwacht. Maar of ik hier ooit echt kan meedoen voor de overwinning? Dat wordt heel moeilijk.”

 ©  Photo News

“Mijn gevoel vandaag was opnieuw beter dan woensdag. Stilaan sta ik waar ik wil staan. Dit resultaat is zeker een opsteker naar de kampioenschappen toe. Volgende week zal voor mij een rustigere week worden, maar hier en daar zal ik in mijn training de nodige accenten leggen naar de volgende wedstrijden.”

De eerstvolgende doelen voor Van der Poel zijn de wegritten tijdens het Nederlands kampioenschap in Drenthe (zondag 23 augustus) en het Europees kampioenschap in het Franse Plouay (woensdag 26 augustus).

Aangeboden door onze partners