Regi wint eindelijk Zomerhit: “Anders had ik me te pletter gestort in de zee hier”

Foto: © VRT - Stef Keynen

Eindelijk. Eindelijk is het hem gelukt. Derde keer goede keer voor Regi (44). Hij heeft de Radio2 Zomerhit binnen met “Kom Wat Dichterbij”, gezongen door Jake Reese en OT. “Ik ben heel blij. Had ik hem niet gewonnen, dan had ik me te pletter gestort in de zee hier”, aldus Regi. “Nu zal ik champagne drinken en morgen koppijn hebben.”

Hij was de gedoodverfde favoriet. Samen met Niels Destadsbader (31) en zijn “Nooit alleen.” Het publiek koos voor Regi feat. Jake Reese & OT. “Ik wilde die award echt. Het is me al een paar keer niet gelukt”, zegt Regi. “Eerst net niet met ‘Ellie’, het volgende jaar waren we met ‘Summer Life’ dichtbij en nu is het zover.” Het is dan ook Regi’s grootste hit ooit. De single uit ‘Liefde voor muziek’ staat al 21 weken op 1 in de Vlaamse Ultratop 50. Daarmee komt hij dicht bij het record van 22 weken, dat momenteel op naam staat van ‘Zoutelande’ (BLØF en Geike Arnaert). Het nummer haalde ondertussen dubbel platina met meer dan 40.000 verkochte exemplaren. Jake Reese (35) glundert. “Ondanks corona hebben we al echt een mooi jaar achter de rug en het fijne is dat het publiek deze prijs heeft bepaald. En de Vlamingen zijn leuke mensen, ze gunnen het me, ook al ben ik Nederlander. We zijn wel met drie natuurlijk, dus zullen we de award moeten delen.” Een soort co-ouderschap dus.

Normaal gezien denk je bij de Radio 2 Zomerhit aan 30.000 mensen op de Zeedijk in Blankenberge, maar er was enkel een digitaal publiek. “Als we maar kunnen optreden”, zegt Regi. “Ook al zit er wat vertraging op die beelden, publiek is publiek. Vanavond gaan we het goed vieren en alle drankjes uit Blankenberge nuttigen. En zeker alle champagne”, joelt hij. En Niels Destadsbader? Die is niet ontgoocheld. “Ik had het nog gezegd tegen mijn ouders. Dat er zoveel goeie kandidaten tussen zaten dit jaar. Met echte hits die op verschillende zenders werden gedraaid. Dat ik dus niet ontgoocheld zou zijn. Dat is nu ook zo. Ik zou zelfs voor het eerst ook niet op mezelf hebben gestemd, maar op Regi”, lacht hij. “Ik ben een paar weken geleden gaan uiteten met hem. Hij houdt van champagne, dus ik beloof bij deze dat ik een fles champagne voor zijn deur zal zetten.”

Door Lotte Debrouwere
AANGERADEN