Geen Wout van Aert als vervanger voor Remco Evenepoel op EK, wel Jasper De Plus (Circus – Wanty Gobert)

Foto: BELGAIMAGE

Na de blessure van Remco Evenepoel moest de wielerbond naast Victor Campenaerts op zoek naar een tweede tijdrijder voor het EK, dat plaatsvindt op 24 augustus. Wout van Aert trekt niet naar Tignes voor de tweede hoogtestage van zijn ploeg en is dus nog niet bezet. Zo rijdt hij nu donderdag ook de tijdrit op het BK. Rik Verbrugghe hoopte Van Aert alsnog te overtuigen, maar stuitte op een njet bij Jumbo-Visma. En dus wordt de plek van Evenepoel ingenomen door Jasper De Plus (Circus – Wanty Gobert)

Jumbo-Visma lag eerder al dwars voor een EK-deelname van Van Aert omdat bij hen alles moet wijken voor de Tour. De voorbije dagen begon bondscoach Rik Verbrugghe alsnog te lobbyen, maar hij stuit wederom op een njet. “Wout ziet dit zelf niet zitten. De Tour heeft prioriteit en ook na de Tour wacht hem nog een mooi en belangrijk programma”, liet Jumbo-Visma weten.

Verbrugghe moest dus op zoek naar een tweede tijdrijder en kwam uit bij Jasper De Plus, renner bij Circus – Wanty Gobert en jongere broer van Laurens. De eerstejaarsprof werd vorig seizoen nog tweede op het BK tijdrijden voor beloften.

Ilan Van Wilder en Florian Vermeersch werden ook genoemd, maar zij rijden de tijdrit voor beloften, in de hoop hun palmares wat op te smukken.

Geen Wout van Aert als vervanger voor Remco Evenepoel op EK, wel Jasper De Plus (Circus – Wanty Gobert)
Jasper De Plus (links) werd in 2019 2de op het BK tijdrijden bij de beloften, achter Brent Van Moer en voor Ilan van Wilder. Foto: Gregory Van Gansen
Door bvc
AANGERADEN