Drie producenten ontslagen bij show Ellen DeGeneres

Bron © BELGA

Foto: ISOPIX

De Amerikaanse tv-presentatrice Ellen DeGeneres heeft in een videovergadering met haar personeel beloofd de werksfeer achter de schermen van haar The Ellen DeGeneres Show te verbeteren. Volgens bronnen van het blad Variety onderschreef de presentatrice in tranen dat zij niet perfect was en dat in de geoliede machine die de talkshow is geworden, er te weinig aandacht is geweest voor de menselijke maat. Drie managers zullen het programma verlaten, zei DeGeneres.

De presentatrice kondigde tevens aan dat iedereen die voor de show werkt, inclusief zijzelf, trainingen gaan krijgen rond inclusiviteit en diversiteit. Ook wil DeGeneres als de coronamaatregelen dit weer toelaten in kleine groepjes met haar medewerkers gaan zitten om de gang van zaken te bespreken.

LEES OOK. Ellen DeGeneres reageert op beschuldigingen van werknemers: “Ik vertrouwde op anderen”

In de afgelopen weken hebben veel medewerkers van het programma hun beklag gedaan over de slechte werksfeer. Er werd geklaagd dat DeGeneres achter de schermen gemeen is, en dat ze pestgedrag en zelfs seksuele intimidatie door medewerkers oogluikend liet gebeuren. Producenten van de show lieten aan het personeel weten dat er een intern onderzoek heeft plaatsgevonden naar onder meer mogelijk racisme op de werkvloer. Daaruit zou gebleken zijn dat dat geen systematisch karakter heeft, maar er wel ruimte voor verbetering is als het gaat om diversiteit.

LEES OOK. Ooit een van de machtigste vrouwen in Amerikaanse tv-wereld, maar nu dreigt einde voor show van Ellen DeGeneres (+)

AANGERADEN