Maximilian Schachmann teneergeslagen na val in Lombardije: “Erg onwaarschijnlijk dat ik Tour rijd”

 ©  Photo News

De Duitse wielrenner Maximilian Schachmann is erg onzeker over zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk (29/08-20/09). Afgelopen zaterdag brak hij zijn sleutelbeen in de Ronde van Lombardije bij een botsing met een rijdende auto. “Ik vermoed dat het erg onwaarschijnlijk is dat ik de Tour rijd. Bij de Tourstart zal de breuk zeker nog niet genezen zijn.”

jmgBron: BELGA

De renner van BORA-hansgrohe reed diep in de finale van de Ronde van Lombardije tijdens de afdaling van de San Fermo della Battaglia tegen een wagen van een oudere vrouw die schijnbaar onwetend op het parcours terecht was gekomen.

De sleutelbeenbreuk wordt in eerste instantie conservatief behandeld. Na bijkomend onderzoek zal bekeken worden of een operatie toch noodzakelijk is.

“We zullen moeten bekijken hoe de mate van pijn zich ontwikkelt”, aldus de Duitse kampioen in het Duitse Bild, die nog zevende werd in de Ronde van Lombardije. “Kan ik zonder beperkingen sturen en kan ik zonder te wenen over een kuil in het wegdek rijden? Of doet het nog enorm veel pijn wanneer ik een drinkfles vastneem?”

De Internationale Wielerunie UCI onderzoekt momenteel het incident met Schachmann en overweegt een klacht tegen organisator RCS Sports. “WorldTour-wedstrijden horen op elk moment over volledig afgesloten wegen te beschikken”, zo klonk het zaterdag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten