Jelle Cleymans presenteert dagelijkse spelshow op VTM

Jelle Cleymans presenteert vanaf volgende week , een nieuwe spelshow op VTM. 

Jelle Cleymans presenteert vanaf volgende week , een nieuwe spelshow op VTM. ©  Robbie Depuydt

Televisiezenders maken zich al op voor het najaar, maar voor het zover is voegt VTM op het nippertje nog een nieuwe titel toe aan hun zomerprogrammatie. Vanaf volgende week maandag presenteert Jelle Cleymans (35) De positivo’s, een dagelijkse actuaquiz.

Wout Desmytere

Als William Boeva, Jens Dendoncker, Michael Van Peel en Soe Nsuki één ding gemeen hebben, dan is het wel het talent om mensen aan het lachen te brengen. Logisch dus dat ze, naast Natalia en Jef Neve, de eerste namen zijn die zullen opduiken in De positivo’s, een nieuwe spelshow op VTM.

De zender zet het programma in de markt als een ‘vrolijke uitsmijter om de zomer af te sluiten’. Dagelijks gaan drie bekende gasten in een zomerse setting op zoek naar het beste nieuws van de dag, bij wijze van tegengif om de rest van 2020 wat te vergeten. Nieuwtjes vol kommer en kwel zijn uit den boze, of de gasten moeten kunnen aantonen dat er aan elke tegenslag ook een goeie kant te vinden valt. Jelle Cleymans zal als presentator alles in goeie banen leiden.

Nieuwsjunk

Cleymans is niet meteen de man die je verwacht als showhost op VTM. “Ik besef dat ik een verrassende naam ben voor dit programma”, begint hij. “Maar als nieuwsjunk en iemand voor wie het glas altijd halfvol is, is De positivo’s op mijn lijf geschreven. Het ritme van een dagelijks programma is spannend, maar ik heb er superveel zin in. De quiz wordt niet met grootse technische middelen gemaakt, maar wel met een kleine gemotiveerde ploeg. En die heeft enorm veel zin om er een lap op te geven en de zomer op een positieve manier af te sluiten. Dat vind ik veel belangrijker.”

LEES OOK