Elia Viviani mag van Cofidis EK-titel niet verdedigen: “In bubbel blijven in aanloop naar Tour”

 ©  Photo News

Elia Viviani zal volgende week woensdag zijn Europese titel in de wegrit niet verdedigen. De Italiaan mag niet starten van zijn team Cofidis.

Werner Bourlez

Woensdag 26 augustus wordt de wegrit voor profs tijdens de Europese kampioenschappen gehouden in het Franse Plouay. Maar dat zal zonder Elia Viviani zijn. De Italiaanse sprinter mag van zijn team Cofidis niet naar Bretagne afzakken, drie dagen voor de start van de Tour de France.

“Het is een ingrijpende beslissing, maar we willen geen risico’s nemen”, zegt teammanager Cédric Vasseur. “De renners van Cofidis moeten in hun bubbel blijven. Het is voor onze renners en stafleden verboden om nog van omgeving te veranderen in aanloop naar de Tour. We testen onze medewerkers sinds de hervatting van de competitie regelmatig. Dit allemaal om besmettingen te voorkomen. Het is onze prioriteit om de gezondheid van de renners te waarborgen en het wielerseizoen zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Viviani pakte vorig jaar de titel in het Nederlandse Alkmaar. “Ik vind het spijtig, maar ik respecteer de beslissing van mijn ploeg”, reageerde hij. “Zij willen ons gezond houden in functie van de Tour.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt