Gaat Alejandro Valverde (40) toch vroeger met pensioen? “Ik zal echt wel beter moeten gaan koersen als ik nog wil doorgaan”

Foto: Photo News

Alejandro Valverde zit met twijfels over het verderzetten van zijn carrière. El Imbatido is niet zo geweldig onklopbaar meer en daarom krijgen zijn toekomstplannen een flinke knauw. Valverde, die in april veertig werd, wou altijd doorgaan tot 2022, maar sprak nu uit dat hij mogelijk een jaartje vroeger de remmen dichtknijpt.

In het eerste deel van het seizoen schoot de gewezen wereldkampioen goed uit de startblokken met tweede plaatsen in de Trofeo Serra de Tramuntana en ook in de tweede rit in de Ronde van Valencia moest hij enkel Tadej Pogacar laten voorgaan.

Na de coronapauze liet Valverde nog een derde plek in de Ronde van Burgos noteren, maar daarna zocht de kopman van Movistar naar zijn beste vorm. In de Dauphiné speelde hij ondanks het uitvallen van een resem favorieten geen noemenswaardige rol.

“Als ik zo blijf koersen, zal ik eind volgend jaar gewoon stoppen”, vertelt Valverde aan het Spaanse radiostation RNE. “Ik zal volgend jaar zonder ongelukken wel nog de Olympische Spelen betwisten. Ik wou eigenlijk nog een jaar doorgaan, maar dat moeten we nog maar eens bekijken. Ik zie het op dit moment niet zitten. Ik zal dan echt beter moeten gaan koersen.”

Valverde staat in augustus aan de start van zijn dertiende Tour en rijdt normaal ook de Vuelta in november.

Gaat Alejandro Valverde (40) toch vroeger met pensioen? “Ik zal echt wel beter moeten gaan koersen als ik nog wil doorgaan”
Foto: EPA-EFE
Door Joost Marynissen
AANGERADEN