Josje Huisman veroorzaakt opnieuw controverse rond coronaregels: “Durf je je medemens alweer een hand te geven?”

 

 ©  BELGAIMAGE

Nadat ze zich eerder al had afgevraagd wanneer mensen tegen de coronamaatregelen zouden gaan betogen in Antwerpen, heeft voormalig K3-zangeres Josje Huisman opnieuw openlijk vraagtekens gezet bij de regels. “Ik wil niemand kwetsen, maar ik wil ook niet in een 1,5 meter mondkapjes maatschappij leven. Durf je je medemens alweer een hand te geven of ben je daar nog niet klaar voor”, zegt ze op Instagram.

(Lees verder onder de Instagram-post)

“Hey iedereen! Ik heb zeker niet het doel om mensen bozer, banger of ongeruster te maken. Los van dat corona bestaat en dat ik overlevers of nabestaanden niet wil kwetsen, wil ik ook niet in een 1,5 meter mondkapjes maatschappij leven”, zegt ze. “Er staan dingen in de spoedwet waar ik me wel zorgen over maak. Blijf je focussen op de betere uitkomst! Durf je je medemens alweer een hand te geven of ben je daar nog niet klaar voor? Liefs!”

In haar bericht verwijst ze naar de spoedwet die in Nederland van kracht is om alle genomen coronamaatregelen juridische grondslag te geven. Daaronder vallen onder andere het houden van anderhalve meter afstand, het verbod op evenementen en bijeenkomsten van meer dan dertig personen. Ook de toekomstige corona-app CoronaMelder moet daar onder vallen.

LEES OOK. Josje Huisman roept op tot revolutie in Antwerpen

“Zo verlies je letterlijk mensen”

Het is niet voor het eerst dat Huisman zich laat opmerken met haar posts op sociale media rond corona. Eerder vroeg ze zich openlijk af wanneer er in Antwerpen op straat zou gekomen worden zoals in Berlijn. “Een avondklok. Verplichte mondmaskers. Je buren verklikken op aanraden van de politie…. In Duitsland wéten ze dat het op die manier niet de goede kant opgaat. Wanneer staan we op in Antwerpen?” zo deelde ze in haar stories. Daarvoor kreeg ze niet alleen veel negatieve, maar ook lovende commentaar. Dat is nu niet anders. Reacties gaan van: “Blijf je waarheid vertellen, Josje” tot “Ik ben het ook niet eens met die spoedwet, maar wat je zegt, is dom en ondoordacht. Door deze onzin op een groot platform te verkondigen kun je letterlijk mensen verliezen”.  

Op Instagram heeft Huisman zo’n 278.000 volgers.(eadp)

LEES OOK