Steven Kruijswijk moet passen voor Tour: “Ik wil top zijn in de Giro”

 ©  Photo News

bow, jmg

Pech voor Jumbo-Visma. Steven Kruijswijk moet verstek geven voor de Tour de France. De Nederlander zou normaal samen met Tom Dumoulin en Primoz Roglic een van de speerpunten worden, maar hij heeft nog te veel last van zijn val in de Dauphiné, waar hij een breukje in de schouder en schaafwonden opliep. De nummer drie van vorig jaar richt zich nu op de Ronde van Italië. Met de Noor Amund Grøndahl Jansen heeft de ploeg van Wout van Aert al een vervanger voor Kruijswijk opgetrommeld.

Kruijswijk baalt van het missen van de Tour, waar hij vorig jaar als derde eindigde. “De Tour was mijn absolute hoofddoel dit jaar, zeker ook met de sterkte van de ploeg”, reageerde hij bij de NOS. “We merken van elkaar tijdens trainingsstage dat het niveau heel hoog en samenwerking goed was en als dat in eerste wedstrijden wordt uitbetaald, is het heel lekker om in zo’n team te rijden. Dan maakt het des te pijnlijker om deze Tour te moeten missen met een ploeg die écht kans maakt dit jaar.”

Kruijswijk, die vooral moet herstellen van een breukje in zijn schouder hoopt de goede conditie door te kunnen trekken tot aan de Giro. “Ik wil daar in topvorm kunnen starten met als doel het algemeen klassement.”

Goed nieuws: Primoz Roglic, die ook hard ten val kwam in de voorlaatste etappe van het Critérium du Dauphiné, is bijna hersteld. “Hij gaat naar de Tour”, nam ploegleider Merijn Zeeman alle onzekerheid over de Sloveen weg. “Roglic is herstellende, hier op stage in Tignes. De medische staf behandelt hem om hem fit te krijgen. Daar zijn wij optimistisch over”, zei Zeeman.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt