Vriendin van Elia Viviani wordt ploeggenote van Jolien D’Hoore

 ©  Photo News

De Italiaanse Elena Cecchini, de vriendin van Europees kampioen Elia Viviani, wordt volgend jaar ploeggenote van Jolien D’Hoore bij SD Worx, de opvolger van Boels-Dolmans. Zij komt over van Canyon-SRAM.

Werner Bourlez

Elena Cecchini (28) tekende een contract voor twee seizoenen en zal uitgespeeld worden in de klassiekers. De Italiaanse was verrast toen ze in de lockdown een telefoontje van ploegleider Jaap Stam. ,,In deze tijd van onzekerheden en zonder koersen verwacht je niet dat je direct een nieuw contract krijgt aangeboden. Ik heb de tijd genomen om goed na te denken over deze aanbieding. Na vijf jaar bij mijn huidige team is het niet makkelijk om deze bekende omgeving te verlaten. Anderzijds denk ik dat dit nu de juiste stap voor mij is. Boels-Dolmans is al jaren hét beste team in het vrouwenwielrennen. Ondertussen hebben ze al met heel wat verschillende vrouwen aan de wereldtop gestaan. Dat bewijst dat het team een goede structuur en begeleiding heeft. Ik ben trots dat deze ploeg mij heeft gevraagd.”

Ook de koerswijze van de huidige Boels-Dolmans formatie, waar SD Worx vanaf volgend jaar de nieuwe hoofdsponsor is, bevalt Cecchini. ,,Ze gaan altijd uit van hun eigen kracht en proberen zelf mogelijkheden te creëren. Ik vind het ook mooi dat ik nog een jaar aan de zijde van Anna van der Breggen kan koersen. Ik hoop veel van haar te leren. Dat Van der Breggen en Chantal Blaak vanaf 2022 in de coaching/ploegleiding van het team stappen, juich ik toe. Deze ploeg heeft al heel wat vernieuwingen in het vrouwenwielrennen doorgevoerd. Dit is opnieuw een positieve stap in de verdere ontwikkeling van onze sport. Het voelt ook goed dat deze twee topwielrensters me straks verder kunnen helpen.”

De Française Roxane Fournier (28) tekende een contract voor één jaar. Zij komt over van Chevalmeire en krijgt een rol in de sprinttrein van Jolien D’Hoore.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen

Meest gelezen uit de buurt