Ook Yevgueni brengt hulde aan Raymond van het Groenewoud: “Kan bijna het strijdlied van de cultuursector worden”

Na Bart Kaëll zijn Yevgueni de volgende artiesten die een hommage brengen aan Raymond van het Groenewoud, voor diens zeventigste verjaardag. ©  Radio 2

Terwijl de stemmen voor de Radio 2 Zomerhit geteld werden, zong Bart Kaëll vorige week met Raymond van het Groenewoud een nieuwe versie van diens Cha cha cha. Deze week mag Yevgueni de zanger in de bloemetjes zetten. Ter ere van Raymonds zeventigste verjaardag coveren ze Bierfeesten (als ik dit maar heb).

Wout Desmytere

Een nummer coveren, het durft voor Yevgueni al ’s tegenvallen. De groep die bekend werd met Als ze lacht bracht tijdens het Eén-programma Zo is er maar één ooit hun eigen versie van Meester prikkebeen, in aanwezigheid van de originele uitvoerder Boudewijn De Groot. Die vond het maar niks. De kijkers waren gelukkig enthousiast, maar toch was het met een klein hartje dat ze donderdag hun versie van Bierfeesten (als ik dit maar heb) voorlegden aan Raymond van het Groenewoud.

Afgelopen februari werd de zanger zeventig. Om dat te vieren lanceerde Radio 2 Raymond & vrienden, waar elke maand aan een Vlaamse artiest gevraagd wordt een nummer uit zijn oeuvre te kiezen en er hun eigen ding mee te doen. Eerder passeerden namen als Bart Herman en Paul Michiels de revue. Het was Van het Groenewoud zelf die met Yevgueni kwam aanzetten.

Nen Ollander uit Rekkem

“Ik hoorde net nen Ollanderop Radio 2”, vertelde hij op een zomeravond tegen z’n producer. “Als je nog iemand zoekt voor een cover: dat lijkt me een goede kandidaat.” De zanger in kwestie bleek niet uit Nederland, maar uit het West-Vlaamse Rekkem te komen. Voor Klaas Delrue (44) is Bierfeesten (als ik dit maar heb) het perfecte nummer voor een artiest in coronatijd.

“Het gaat om die ene zin, als ik dit maar heb. Dat gaat over ‘het spelen’, de muziek. Alles wat wij als artiesten nu moeten missen”, aldus Delrue. “Het zou bijna het strijdlied kunnen worden van de mensen uit de cultuursector.” De groep kan alvast gerust zijn: Van het Groenewoud gaf zijn zegen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook