OVERZICHT. Nationale tijdritkampioenen: Bob Jungels zorgt voor record in Luxemburg, Bilbao de sterkste in Spanje

Bob Jungels was voor de zevende keer de snelste tegen de klok in Luxemburg  

Bob Jungels was voor de zevende keer de snelste tegen de klok in Luxemburg  ©  Photo News

In Koksijde stond er geen maat op Wout van Aert, maar ook in andere Europese landen werden deze week nationale kampioenschappen tijdrijden gehouden. Een overzicht van de beste tijdrijders per land.

Werner Bourlez, Joost Marynissen Bron: BELGA

LEES OOK. Wout van Aert opnieuw Belgisch kampioen tijdrijden: “Hopelijk kan ik driekleur meer tonen dan vorig jaar”

Luxemburg: Bob Jungels

Bob Jungels (Deceuninck-Quick Step) kroonde zich in Mamer al voor de zevende keer tot nationaal tijdritkampioen van Luxemburg. Jungels reed de 21 kilometer in en rond Mamer 45 seconden sneller dan runner-up Alex Kirsch (Trek-Segafredo). De derde plek was voor Kevin Geniets (Groupama-FDJ), die 52 seconden trager was dan Jungels.

De Luxemburger, die volgend seizoen het Belgische team Deceuninck - Quick Step verlaat voor AG2R, verovert de nationale tijdrijderstitel al voor de zevende keer sinds zijn eerste in 2012. Enkel in 2017 en 2014 greep hij ernaast. Jungels is ook regerend Luxemburgs kampioen op de weg, een titel die hij al zes keer won.

Polen: Kamil Gradek

In Polen ging de tijdrijderstitel voor het eerst naar Kamil Gradek. De 29-jarige renner van CCC Team werkte de 42,5 kilometer in de omgeving van Busko-Zdrój 28 seconden sneller af dan Maciej Bodnar (BORA-hansgrohe). Het brons was voor Lukasz Wisniowski (CCC Team), die 59 seconden na zijn ploegmaat arriveerde.

Tsjechië: Josef Cerny

Josef Cerny (CCC Team) mocht na het Tsjechisch tijdritkampioenschap op het hoogste schavot plaatsnemen. Na 40 kilometer tegen de klok in Mlada Boleslav hield de 27-jarige Cerny 10 seconden over op titelverdediger Jan Barta (Elkov-Kasper). Het brons was voor Adam Toupalik (Elkov-Kasper). Voor Cerny is het na 2018 zijn tweede nationale titel in het tijdrijden.

Slovakije: Jan Andrey Cully

De Slovaken reden op hetzelfde parkoers hun nationale tijdritkampioenschap. Jan Andrej Cully (Dukla Banska Bystrica) kwam ruim twee minuten na de Tsjech Cerny binnen, maar mag zich wel voor het tweede jaar op rij Slovaaks tijdritkampioen noemen.

Spanje: Pello Bilbao

Pello Bilbao mag zijn rood-gele kampioenentrui voor Bahrain-McLaren gaan showen in de Tour de France. Over 45 km was hij ruim een halve minuut sneller dan Luis Leon Sanchez. Gorka Izagirre moest 1 minuut 36 seconden prijsgeven.

Frankrijk: Rémi Cavagna

Deceuninck - Quick-Step mag voor Rémi Cavagne een aangepast tijdritpak laten drukken. De 25-jarige renner haalde het voor Benjamin Thomas van Groupama-FDJ. Het verschil was wel miniem: slechts zes seconden. Thomas’ ploeggenoot Bruno Armirail eindigde als derde.

 

 ©  AFP

Italië: Filippo Ganna

Filippo Ganna (Team Ineos) volgt zichzelf op in Italië. Alessandro De Marchi liet de tweede beste tijd noteren, Edoardo Affini eindigde derde in Bassano del Grappa

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten