Pavel Sivakov (INEOS) vraagt UCI om veiligheidsvoorschriften te herbekijken, collega Tom Pidcock (TRINITY Racing) ziet het probleem niet

 ©  AFP

“Waarom is iedereen aan het klagen?”, klonk het op de twitterpagina van wegwielrenner/veldrijder Tom Pidcock (21, TRINITY Racing). Bizar, gezien het aantal zware valpartijen sinds de hervatting van het wielrennen. De jonge Rus Pavel Sivakov (23) van Ineos vraagt daarom net dat de UCI zijn veiligheidsvoorschriften herbekijkt.

Tjorven Messiaen

De beelden van de zware valpartijen van onder meer Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel staan op het netvlies gebrand en deden het debat over de veiligheid in de koers aanwakkeren. Pavel Sivakov kwam zelf afgelopen zondag ten val in de Dauphiné en deed in een interview met de BBC een oproep aan de UCI. Hij hoopt dat de internationale wielerbond zijn veiligheidsvoorschriften herbekijkt.

“Ik hoop dat de UCI de veiligheidsmaatregelen voor de renners zal reëvalueren. Zulke zaken zouden niet meer mogen gebeuren. Iedereen betreurt wat er in Polen gebeurd is met Jakobsen. De organisatie zal de hekken herbekijken en ik hoop dat de UCI dat ook doet”, klinkt het bij Sivakov, die voor INEOS naar de Tour trekt. “Ik ben blij dat ik geen sprinter ben. Zij moeten enorme risico’s nemen om te winnen.”

De Britse profrenner Tom Pidcock vindt de heisa dan weer overdreven. “Er zijn de laatste tijd enkele vreselijke valpartijen geweest, maar waarom is iedereen aan het klagen?” vroeg de jonge renner zich op Twitter af. “Fietsen met een snelheid van 50km/u met enkel een helm als bescherming is gevaarlijk. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven. We zouden dankbaar moeten zijn dat er momenteel wedstrijden kunnen gereden worden.” De tweet van Pidcock is ondertussen wel verwijderd.

Tom Pidcock ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten