CEO van Alibaba, Jack Ma “plant grootste beursgang ooit voor Ant Group”

Bron © BELGA

Foto: AP

De Chinese miljardair Jack Ma wil binnen een paar weken Ant Group naar de beurs brengen in wat de grootste beursgang ooit moet worden. Dat zeggen ingewijden aan het financiële nieuwsagentschap Bloomberg. Ma mikt op een waardering voor het Chinese fintech-bedrijf van zo’n 225 miljard dollar. De beursgang zou in dat geval ongeveer 30 miljard dollar opleveren en dat zou meer zijn dan het record van 29,4 miljard dollar, dat op naam staat van het Saoedische staatsolieconcern Saudi Aramco.

Ant, een dochter van de Chinese webwinkelreus Alibaba, krijgt waarschijnlijk een dubbele notering op de beurzen van Hongkong en Shanghai. Het bedrijf is onder meer bekend van het in China enorm populaire betaalsysteem AliPay. Als Ant een waardering krijgt van 225 miljard dollar, is het in een klap meer waard dan de zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley samen.

Een verantwoordelijke van Ant Group weigerde commentaar aan Bloomberg. De Chinese beurswaakhond ontving een aanvraag van Ant om overzees op de beurs te noteren. Verdere details zijn er niet.

AANGERADEN