Versterkingen voor Lotto-Soudal en Mitchelton-Scott, drie contractverlengingen bij Team Sunweb

Andreas Kron komt bij de selectie van  Lotto-Soudal  

Andreas Kron komt bij de selectie van Lotto-Soudal  ©  Photo News

Bron: BELGA, tjm

Lotto Soudal heeft vrijdag Andreas Kron vastgelegd. De 22-jarige Deen komt op 1 januari over van ProTeam Riwal Readynez en ondertekende bij de Belgische formatie een overeenkomst voor twee seizoenen. Kron reed woensdag nog in de aanval in de finale van de koninginnenrit van de Ronde van Wallonië.

“De WorldTour is altijd al mijn ultieme doel geweest”, keek Kron al vooruit. “Na vier seizoenen Riwal is het nu zo ver. Ik ben enorm gelukkig, maar nu begint het pas. Daar ben ik me van bewust. Bij Lotto Soudal wil ik vooruitgang maken. Dit team werkt veel met jonge renners en dat was voor mij een van de redenen om voor deze ploeg te kiezen. In alle rust ik hier werken aan mijn ontwikkeling als renner en als mens. Ze hebben een plan met me en dat charmeert me.”

Kron is een veelzijdige renner, die zowel op de piste, als op de weg uit de voeten kan. Vorig seizoen finishte hij nog als tweede in de Ardennenrit van de Ronde van België, na Victor Campenaerts en net voor Remco Evenepoel. In het begin van 2020 veroverde Kron de witte trui als beste jongere in de Saudi Tour.

“Ik zag hem aan het werk op het WK bij de beloften in Harrogate, waar hij vijfde eindigde in danteske omstandigheden”, legde CEO John Lelangue uit. “Hij is een renner met karakter. We volgen hem al een tijdje. Hij moet een grote stap zetten, maar we zullen hem daarbij helpen. Andreas heeft aangegeven dat hij wil uitblinken in het Waalse voorjaar en in de kleinere rittenkoersen. We zullen hem de tijd geven die hij nodig heeft, maar ik ben ervan overtuigd dat hij ons vrij snel zal verbazen. Het wederzijds vertrouwen is groot.”

Mitchelton-Scott kondigde dan weer de transfer van Tanel Kangert aan. De 33-jarige Est moet bij het Australische team Simon Yates, die ook zijn contract verlengde, bijstaan in de zoektocht naar succes in de grote ronden. Kangert komt over van EF Pro Cycling en tekende een contract voor twee seizoenen.

Tanel Kangert  

Tanel Kangert  ©  AFP

Contractverlengingen voor Bol, Eekhoff en Dainese bij Sunweb

Team Sunweb heeft de contracten van drie jonge rijders verlengd. De wielerploeg bindt de Nederlanders Cees Bol en Nils Eekhoff tot eind 2022 aan zich en de Italiaan Alberto Dainese blijft nog een jaar langer. De drie renners behoren tot de sprintgroep van Sunweb.

Bol beleefde een uitstekend eerste seizoen bij de ploeg in 2019 met drie overwinningen en veel top-10 plekken. 2020 begon hij goed met etappewinst in de Ronde van de Algarve en twee top-5 klasseringen in Parijs-Nice voordat het seizoen stilviel door het coronavirus.

Eekhoff werkte zich omhoog bij Team Sunweb en maakte dit jaar de overstap van de beloften naar de profs. 2019 was een jaar met een zwart randje voor de nu 22-jarige renner. Door diskwalificatie op het WK miste hij de wereldtitel bij de beloften. De wedstrijdjury rekende het de Nederlander zwaar aan dat hij na een valpartij achter de volgauto’s was teruggekeerd.

Voor Dainese ziet de ploeg ook een grote toekomst weggelegd. “Alberto heeft met de kansen die hij eerder dit jaar had, laten zien dat hij het talent en de mogelijkheden heeft om een van de beste sprinters ter wereld te worden”, aldus Rudi Kemna.

Cees Bol  

Cees Bol  ©  BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws