AA Gent-doelman Thomas Kaminski op weg naar Blackburn Rovers

 

 ©  BELGA

Einde verhaal voor Thomas Kaminski in de Ghelamco Arena. De 27-jarige doelman van de Buffalo’s verloor vorige week na de nederlaag op Sint-Truiden zijn basisplaats aan Davy Roef, toen hij bij het tweede Truiense doelpunt ongelukkig in botsing kwam met ploegmaat Plastun. Vandaag neemt hij afscheid van zijn collega’s bij Gent en maandag zou hij zijn medische proeven afleggen bij Blackburn dat uitkomt in de Championship, de Engelse tweede klasse.

ssg, bfa

LEES OOK (N+). Laszlo Bölöni, nieuwe trainer van AA Gent, countert vrees voor defensief voetbal: “Een tackle langs achter is ook prachtig”

Op clubniveau is er al een akkoord, tussen Blackburn en Kaminski moeten nog enkele details uitgeklaard worden. Met de overgang van Kaminski naar Blackburn zou een bedrag van ongeveer 500.000 euro gemoeid zijn. Basel toonde ook interesse voor de Gentse doelman, maar zou dus uiteindelijk achter het net vissen. Wellicht gaan de Buffalo’s op hun beurt nu ook nog op zoek naar een bijkomende doelman. Colin Coosemans zal morgenavond op bezoek bij Antwerp in principe op de bank zitten als doublure van Roef.

LEES OOK