Ondanks schitterende ritzege vorig jaar geen Tour de France voor Dylan Teuns

 

 ©  Photo News

Vorig jaar pakte hij nog uit met een erg knappe ritzege op de flanken van La Planche des Belles Filles, maar dit jaar is er voor Dylan Teuns tegen de verwachtingen in geen plek in de tourploeg van Bahrain-McLaren.

Teuns is dan ook erg ontgoocheld. “ Ik heb dinsdag telefoon gekregen. Rod Ellingworth liet me weten dat ik er niet bij ben in de Tour. Ik apprecieer dat hij me persoonlijk belde om het nieuws mee te delen. Hij vindt het zelf ook heel vervelend. De ploeg geeft aan dat ik een mindere Dauphiné heb gereden. Dat ik last had van mijn rug, speelde blijkbaar niet mee in de beslissing. Ik ben natuurlijk zeer ontgoocheld.”

Vorig jaar won Teuns op de Vlaamse feestdag op schitterende wijze de zesde etappe met aankomst bovenop La Planche des Belles Filles. “Dat ik dan nu niet mee mag, is niet fijn. Een fijne start van de tweede seizoenshelft is het niet, maar ik win er niks mee om in een hoekje te zitten wenen. Het zal nu de Tirreno worden voor mij. Hopelijk kunnen de wedstrijden in de laatste maanden van het seizoen verreden worden. De klassiekers zijn dan het grote doel. Het is zo dit jaar: ik heb heel weinig koersdagen en er zijn dus weinig kansen om je te tonen. Er was na de Dauphiné geen BK om te bewijzen dat ik wel in vorm ben. Zeer jammer, want ik had zeker waardevol kunnen zijn voor Landa.”

De niet-selectie is opvallend, want eerder deze maand verlengde Teuns nog zijn contract bij de ploeg. Eind juni was hij er ook bij toen Bahrain-McLaren met de renners voor de Tour alle Alpenritten ging verkennen. Daarna trok hij met diezelfde renners ook op hoogtestage naar Andorra. Teuns moest de man worden die in bergritten het langst bij kopmannen Wout Poels en Mikel Landa moest proberen blijven. Hij wordt in de selectie vervangen door Rafael Valls.

De selectie van Bahrain-McLaren: Damiano Caruso, Sonny Colbrelli, Mikel Landa, Wout Poels, Pello Bilbao, Matej Mohoric, Marco Haller, Rafael Valls 

Tom Van Asbroeck debuteert

Wie wel aan de start van de Tour staat, is Tom Van Asbroeck. Voor onze 30-jarige landgenoot van Israel Start-Up Nation wordt het zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. “Het is een grote eer dat het team me geselecteerd heeft voor de grootste race van het jaar”, aldus Van Asbroeck, die in juni zijn contract nog voor twee seizoenen verlengde. “Ik zal in de eerste plaats onze kopmannen helpen, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Hopelijk kunnen we trots zijn op wat we presteren.” Ook die andere Belg bij Israel Start-Up Nation, Ben Hermans, debuteert.

(tjm,jpdv,bvc)

LEES OOK

Nu in het nieuws