Duel der zomerhits: Regi evenaart record ‘Zoutelande’, TikTok-hit ‘Jerusalema’ springt naar één

Foto: VRT - Joris Bulckens

Een week na de Radio 2 Zomerhit steekt Regi (44) nog een pluim op z’n hoed met ‘Kom wat dichterbij’: hij evenaart het record van ‘Zoutelande’ in de Vlaamse Ultratop. Maar TikTok-hit ‘Jerusalema’ moeit zich in de strijd om de ultieme zomerhit van 2020. De Zuid-Afrikaanse oorwurm springt deze week naar plaats één in de algemene hitparade.

Na 23 weken is Regi Penxten nog steeds ongenaakbaar in de Vlaamse Ultratop 50. Eind maart stormde hij met zijn Liefde voor muziek-cover Kom wat dichterbij de lijst binnen en palmde hij meteen de eerste plaats in. Daar houdt hij sindsdien overtuigend stand. Zo zet hij deze week voet naast Bløf en Geike Arnaert, die met Zoutelande even lang op het bovenste schavot stonden.

LEES OOK. Regi wint eindelijk Zomerhit: “Anders had ik me te pletter gestort in de zee”

Al doet Kom wat dichterbij nog dat tikkeltje beter: terwijl Zoutelande enkele pauzes nodig had, kampeert Regi al de hele tijd onafgebroken op één. Volgende week kan hij het record alleen op zak steken. Het zou na zijn winst tijdens de Radio 2 Zomerhit en het statuut van dubbel platina – goed voor meer dan 40.000 verkochte singles – opnieuw een straffe stoot zijn van de Limburgse dj. Niet te vergeten dat Kom wat dichterbij ook al negen weken op één stond in de internationale Ultratop van België.

Maar daar knaagt intussen een andere klepper aan Regi’s troon als koning van de zomer. De Zuid-Afrikaanse hit Jerusalema van Master KG maakt deze week een ferme sprong in de algemene hitparade: van plaats 8 naar 1. Dus ook over Regi, die er intussen naar plaats 5 is gezakt. Jerusalema schopt het zo tot nog maar de vijfde nummer 1-hit van 2020. Dat lukte eerder enkel Tones and I met Dance monkey, The Weeknd met Blinding lights, Jason Derulo met Savage love en … Regi met Kom wat dichterbij.

LEES OOK. Is de wereldwijde zomerhit van dit jaar gekend? ‘Jerusalema’ verovert hitlijsten

Door Dennis Van Goethem
AANGERADEN