Mark Cavendish heeft vrede met niet-selectie: “Ik voelde mij niet klaar voor de Tour”

 

 ©  Photo News

De niet-selectie van Dylan Teuns kwam als een verrassing aan, die van Mark Cavendish was dat minder. De beste sprinter van zijn generatie gaf zelf aan waarom hij er niet bij zal zijn bij Bahrain-McLaren bij de start op 29 augustus in Nice.

jmg

LEES OOK. Ondanks schitterende ritzege vorig jaar geen Tour de France voor Dylan Teuns

“Sommigen zullen blij zijn, anderen zullen ongelukkig zijn. Omdat de journalisten weer vanalles zullen schrijven, wou ik zelf reageren”, reageerde de Brit onomwonden in een video op Twitter. “Het is simpel: ik voel me niet klaar voor de Tour.”

De precieze redenen geeft de ex-wereldkampioen ook mee: “Het is het zwaarste parcours dat ik al gezien heb in de Tour en door het coronavirus heb ik niet voldoende wedstrijddagen gehad in de voorbereiding.”

Hij wenst zijn team wel het beste. “Met Mikel Landa als kopman hebben we een sterk team. Ik zal supporteren, waar ik ook ben. Voor de rest kijk ik uit naar de rest van mijn doelen dit jaar.”

Cavendish zal dus geen gooi kunnen doen naar het meeste aantal etappezeges ooit in de Tour. ‘The Manx Express’ sprintte naar 30 ritzeges, waarmee hij enkel Eddy Merckx voor zich moet dulden. Volgend jaar dan maar?

LEES OOK

Nu in het nieuws