Dubbele klap voor Helmut Lotti: vader en tante verloren in één week tijd

 

 © BELGA

Dubbel verdriet voor Helmut Lotti. De 50-jarige zanger droeg afgelopen vrijdag zijn vader Luc ten grave, van wie hij de zangmicrobe erfde. Een dag later overleed ook een van zijn tantes.

Lotti bracht hulde aan zijn vader en diens zangcarrière in een Facebookpost. 

Lotti bracht hulde aan zijn vader en diens zangcarrière in een Facebookpost. © rr

“Deze knappe jongeling is onze pa bij het begin van zijn zangcarrière.” Dat schreef Helmut Lotigiers, zoals de artiest in het echt heet, vrijdag op Facebook bij een foto. “Wij – zijn zonen Helmut, Johan, Kurt en Anthony – hebben vandaag sereen met vrienden en familie afscheid van hem genomen. Hij overleed vorige week donderdag. We zullen je missen, papa. 73 jaar, het is veel te jong. Maar je had genoeg afgezien. We will love you forever.

In tegenstelling tot zijn bekende zoon is de zangcarrière van Luc Lotigiers nooit van de grond gekomen. Een hele tijd heeft hij meegedraaid in het circuit van de derde leeftijd, waarbij hij vooral operettemelodieën, evergreens en levensliedjes bracht.

“Ooit heb ik enkele eigen liedjes gemaakt, maar door een gebrek aan middelen zijn die nooit uitgebracht”, zei hij eind jaren negentig in Gazet van Antwerpen. “Door kenners werd gezegd dat mijn materiaal goed was voor Amerika, maar niet voor Vlaanderen. Ik vind mezelf geen miskend talent. Vroeger had ik een goed orkest en ik durf gerust zeggen dat ik live nog altijd goed uit de voeten kan.”

Het is onduidelijk waaraan Luc Lotigiers is overleden. Hij was al lang niet meer samen met de moeder van Helmut. Op zijn 50ste verjaardag en op Valentijn, op 14 februari 1997, trouwde hij met actrice Nel Rosiers, bekend als Mireille Puis uit De collega’s.

Een dag na de uitvaart moest de familie Lotigiers een tweede verlies verwerken. Zaterdag overleed Cecile, een zus van Luc.(dhs)

Een pasgeboren Helmut Lotti met zijn ouders, in 1969. 

Een pasgeboren Helmut Lotti met zijn ouders, in 1969. © rr

LEES OOK