Man in vorm Démare vervangt Bouhanni als Franse kopman op het EK wielrennen

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Kersvers Frans kampioen Arnaud Démare werd in laatste instantie dan toch opgeroepen voor de wegrit van de Europese kampioenschappen wielrennen in het Franse Plouay. Hij vervangt Nacer Bouhanni als spits van de Franse selectie.

Démare bewees de voorbije dagen zijn hoogvorm met winst in twee etappes en het eindklassement van de Ronde van Wallonië. Zondag deed hij daar de Franse titel op de weg bovenop, nadat hij in de finale zelf een aanval van Julian Alaphilippe had geneutraliseerd. Bouhanni werd 21ste in die nationale titelstrijd, die net als het Europees kampioenschap werd afgewerkt op een golvend parcours in Bretagne.

Het deed bondscoach Thomas Voeckler zondagavond, slechts drie dagen voor de Europese titelstrijd, uiteindelijk zijn EK-selectie veranderen. De Franse wielerbond maakte na het nationaal kampioenschap bekend dat Bouhanni als kopman van de EK-selectie wordt vervangen door Démare. Hij telt meteen als één van de belangrijkste kanshebbers, en krijgt Thomas Boudat, Lilian Calmejane, Benoit Cosnefroy, Cyril Gautier, Olivier Le Gac, Anthony Roux en een nog aan te duiden renner in steun.

De wegrit voor mannen elite tijdens de Europese kampioenschappen in Plouay wordt woensdag afgewerkt. Maandag staan de tijdritten al op de rol.

Door Joost Marynissen
AANGERADEN