Geen treinverkeer tussen Brugge en Blankenberge: nog hinder tot woensdag

Bron © BELGA

Foto: Vum

Blankenberge -

Het treinverkeer tussen Brugge en Blankenberge is dinsdagochtend onderbroken. Rond 9 uur beschadigde een vrachtwagen de bovenleiding aan een overweg aan de Zeebruggelaan in Blankenberge. Dat is vernomen van een woordvoerster van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Het treinverkeer zal de rest van de dag en ook woensdag nog hinder ondervinden van de aanrijding van dinsdagochtend.

De schade aan de infrastructuur naar aanleiding van de aanrijding blijkt groot te zijn. Momenteel ziet het er naar uit dat een van de twee sporen pas tegen de avondspits opnieuw beschikbaar zal zijn. Het andere spoor zou pas tegen de ochtendspits opnieuw gebruikt kunnen worden. Infrabel roept reizigers op om de informatiekanalen van de NMBS te raadplegen.

Infrabel roept vrachtwagenchauffeurs ook nogmaals op om hun lading te controleren vooraleer ze een overweg kruisen. Het is deze maand al het derde incident met veel gevolgen voor het treinverkeer. In het eerste semester van dit jaar waren er tien incidenten die in totaal goed waren voor 3.350 minuten vertraging en 194 (deels) afgeschafte treinen. De incidenten van deze maand zijn nog niet meegerekend in die cijfers.

AANGERADEN