Derde poging: Heistse Pijl wordt opnieuw gereden op zaterdag 12 september

Foto: GMAX AGENCY

Derde keer, goede keer? Organisator Jef Van den Bosch laat alvast weten dat de Heylen Vastgoed Heistse Pijl opnieuw officieel op de kalender staat, deze keer op zaterdag 12 september.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd in en om Heist-op-den-Berg gereden worden op zaterdag 6 juni. En toen kwam corona. Al snel werd duidelijk dat er niet zou mogen gekoerst worden tot eind juli. Toch bleef de organisatie niet bij de pakken zitten en werd met zaterdag 1 augustus een nieuwe datum gevonden. De wedstrijd verdween weliswaar van de internationale kalender, het was de organisatoren vooral om de koersgelegenheid te doen.

En toen kwam corona opnieuw! De verslechterende toestand in de stad Antwerpen deed provinciegouverneur Cathy Berx enkele drastische maatregelen nemen voor de ganse provincie, waaronder een avondklok en een mondmaskerplicht. Na veel wikken en wogen besloot de gemeente Heist geen groen licht te geven voor de organisatie van de wedstrijd.

“En toch willen we opnieuw organiseren”, liet Jef Van den Bosch toen al weten. Hij koos voor 12 september en die datum is nu ook officieel goedgekeurd. “Er is wel de concurrentie van de Tour en Tirreno-Adriatico maar ik denk toch dat we een mooi deelnemersveld bij elkaar zullen krijgen. De wedstrijd blijft op de nationale kalender maar buitenlandse deelnemers zijn welkom. De wedstrijd wordt onder dezelfde maatregelen georganiseerd als op 1 augustus met als belangrijkste maatregel: geen publiek aan start en finish.”

Door gvdl
AANGERADEN