Alles wat u wilt weten over nonnen, baronnen en HIV-patiënten

Siska Schoeters stelt onder meer prangende vragen aan Patrick, een HIV-patiënt: “Heb je niet te losbandig geleefd?” Foto: Eén

Een nieuw seizoen, een nieuwe lading mensen waar we stiekem alles over willen weten. In haar tweede reeks van ‘Durf te vragen’ voelt Siska Schoeters (38) opnieuw een bonte collectie gasten aan de tand. Komen onder meer aan bod: nonnen, mensen met overgewicht, joden, adellijke families en HIV-patiënten.

De strafste vragen aan priesters, verslaafden, rolstoelgebruikers, mensen met dwerggroei en polyamoureuzen stelde Siska Schoeters vorig jaar al. Vanaf volgende week dompelt de presentatrice zich onder in negen nieuwe bevolkingsgroepen en leefwerelden. Die geven in Durf te vragen eerlijke antwoorden op alles wat de man in de straat nog over hen wilt weten. Bij mensen met jongdementie gaat dat meteen over euthanasie – “Heb je er al aan gedacht?” – en bij vluchtelingen worden zelfs de grenzen opgezocht. “Zijn jullie hier om onze job af te pakken?” En: “zijn er niet veel terroristen onder jullie?”

LEES OOK. Siska Schoeters zelf openhartig: “Ik heb al veel zitten huilen in paskamers”

Schoeters gaat ook weer zelf op wandel met enkele getuigen, om hen nog beter te begrijpen. Zo stelt ze vragen aan mensen met overgewicht, nonnen, HIV- en kankerpatiënten, joden en grote gezinnen met minstens vijf kinderen. Ze trakteert zichzelf ook op een chique uitstap, want in haar aflevering over mensen van adel mag Schoeters op visite bij prins Simon de Merode. Durf te vragen gaat op dinsdag 1 september weer van start op Eén.

Alles wat u wilt weten over nonnen, baronnen en HIV-patiënten
Een dag logeren bij de zusters van de Trappistinnen in Bocholt. Foto: Eén
Alles wat u wilt weten over nonnen, baronnen en HIV-patiënten
Schoeters gaat picknicken met Sarah, die hoopt dat haar maagverkleining geluk in haar leven zal brengen. Foto: Eén
Alles wat u wilt weten over nonnen, baronnen en HIV-patiënten
Op bezoek bij Ona, die op haar zeventiende te horen kreeg dat ze een zeldzame vorm van leukemie heeft en geïsoleerd van haar leeftijdsgenoten leeft. Foto: Eén
Door Dennis Van Goethem
AANGERADEN