Officieel: doelman Thomas Kaminski verlaat AA Gent voor Blackburn Rovers, Lustig keert terug naar Zweden

 ©  BELGA

AA Gent heeft een akkoord gevonden met Blackburn Rovers over de overgang van doelman Thomas Kaminski (27). De doelman werd vandaag al voorgesteld bij de Engelse tweedeklasser. Hij tekent er een contract voor twee seizoenen, met optie voor nog eens een jaar.

jmg

“Ik was direct gecharmeerd door de interesse van Blackburn, want het was een kinderdroom om in Engeland te spelen”, reageerde Kaminski. “Het is een grote club, met een rijke historie, dus ik kijk ernaar uit.”

Kaminski, die ook kon rekenen op interesse van Basel, legde er maandag medische tests af. Blackburn eindigde vorig seizoen elfde in de Engelse tweede klasse.

De gewezen doelman van onder meer Anderlecht en KV Kortrijk paste niet meer in de plannen van nieuwe trainer Laszlo Bölöni. Kaminski ontbrak in de selectie afgelopen weekend tegen Antwerp. Na een foutje tegen STVV moest hij zijn plek onder de lat ook al afstaan aan Davy Roef.

Eerste landgenoot bij Blackburn

Kaminski is de eerste landgenoot ooit op de loonlijst van de Rovers, afgelopen seizoen de nummer elf in de Championship. In 1995 werd de club voor de derde en ook laatste keer kampioen van Engeland en tot de onverwachte titel van Leicester City in 2016 was het de laatste ‘kleine’ club die Engels landskampioen kon worden. De voorbije jaren is het echter heel wat minder en na de degradatie uit de Premier League in 2012 vertoefden ze in 2017-2018 zelfs een seizoen in de derde klasse.

Kaminski moet nu eerst in quarantaine gaan, alvorens hij bij zijn nieuwe ploegmaats kan aansluiten. Begin september zou hij er de trainingen kunnen aanvatten, medio september gaat het nieuwe seizoen van start.

 ©  Photo News

Thomas Kaminski was pas anderhalf seizoen in de Ghelamco Arena aan de slag, nadat zijn jeugdclub AA Gent hem had overgenomen van KV Kortrijk. Hij had er een contract tot 2021, met een optie op twee bijkomende seizoenen.

Van 2005 tot 2007 speelde Kaminski al voor de jeugd van Gent, maar zijn eerste profcontract tekende hij in 2008 bij het toenmalige Germinal Beerschot. In 2011 maakte hij de overstap naar RSC Anderlecht, dat hem aan Oud-Heverlee Leuven (2011-2012), Famagusta (2014-2015) en Kopenhagen (2015-2016) uitleende. Bij Kortrijk stond hij sinds 2016 onder de lat. Twee keer werd Kaminski voor de Rode Duivels opgeroepen, maar een cap versierde hij niet.

AA Gent laat Mikael Lustig terugkeren naar Zweden

De Zweedse verdediger Mikael Lustig verlaat na iets meer dan een jaar AA Gent en keert terug naar zijn geboorteland, waar hij een contract voor één seizoen ondertekende bij topclub AIK Solna.

De 33-jarige Lustig werd vorig seizoen door de Gentenaars overgenomen van Celtic Glasgow, waarvoor hij meer dan zeven jaar uitkwam. Voor de Buffalo’s kwam hij tot dertig wedstrijden, waarvan bijna de helft in de Europa League.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners