Jürgen Roelandts (Movistar) valt in laatste instantie af voor Tour de France: “Ontgoocheling maar toch ook begrip”

Geen Tour dit jaar voor Jürgen Roelandts. Foto: Photo News

Geen achtste Ronde van Frankrijk voor Jürgen Roelandts. De Brabander is één van de twee afvallers in de selectie van het Spaanse Movistar. “Ontgoocheling is er altijd”, meldt Roelandts vanuit Frankrijk.

Roelandts bevindt zich momenteel wel degelijk in de buurt van Nice. De 35-jarige routinier is één van de twee reservisten die zich ter beschikking moeten houden voor het geval één van zijn ploegmaats na een positieve coronatest niet mag starten. Maar in principe start hij zaterdag niet in de eerste etappe. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld? Die is er altijd een beetje wanneer je te horen krijgt dat je er niet bij bent. Maar het is niet zo dat ik nog nooit de Tour heb gereden, hé. Ik kan en ik moet ermee leven.”

De knoop werd pas gisteren doorgehakt. “Of ik nattigheid voelde? Goh, we waren nog met zeven man voor vijf plaatsen. Dan weet je dat zoiets kan gebeuren, temeer daar het een Tour voor klimmer is en er weinig vlakke etappes zijn. En ook de wind zal niet echt een rol spelen. Ik begrijp dus dat ze voor een ploeg met vooral klimmers kiezen.”

Maar Roelandts had zich wel specifiek voorbereid op de Tour en zag er ook de ideale voorbereiding in op de klassiekers. “Dat is inderdaad iets wat ik zal missen. Ik ga mezelf dus vermoedelijk via een Italiaans programma moeten klaarstomen. Niet via de Tirreno, die is voor de mannen die de Giro rijden. Het zal eerder via wedstrijden als Coppi&Bartali moeten gebeuren.”

Door gvdl
AANGERADEN